Een greep uit 35 jaar snelwegpolitieverhalen (en meer)Frans Zuiderhoek neemt u mee door de tijd waarin de Verkeerspolitie op de autosnelweg nog met Porsches reed, later o.a. in Mercedes en uiteindelijk in de Volvo. Authentieke verhalen opgedaan tijdens zijn werkzaamheden op de weg en later als politiewoordvoerder.

Het is in het begin een tijdsbeeld zonder mobiele telefoon, internet en rijstrooksignalering. Een rijbewijscontrole is alleen telefonisch mogelijk tijdens kantooruren. Een opsporingsregister in de vorm van een telefoonboek is de enige bron van informatie onderweg. Bellen kan alleen via een praatpaal of bij een tankstation. File beveiligen komt dagelijks voor, staande achter de passagiersstoel, ver boven de rolbeugel van de Porsche uit om met zwaaibewegingen het verkeer tot rust manen. Onopvallende surveillanceauto’s zijn voorzien van een fotocamera, later vervangen door videocamera’s. In de items zitten verkeerstips verweven.


Er zijn zo'n vijftig verhalen beschikbaar. Wie werkt mee aan de uitgave van een boekje, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat? Bijvoorbeeld een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers!